At rejse med en baby – Barselsrejse i Thailand

Overvejer du en Barselsrejse?

Jeg har rejst meget igennem mine 27 år. Det var noget mine forældre prioriterede, og det er noget min kæreste og jeg har prioriteret minimum 1x årligt. Det har derfor også været vores ønske at fortsætte med dette, selvom vi er blevet forældre til et lille menneske, en baby.

Der er mange meninger omkring det at rejse med en baby, og en af de populære vi også er blevet mødt med flere gange er at ‘Det er ikke barnets behov at komme ud at rejse – Kun forældrenes’.
Jeg er delvist enig.
At rejse til sol og varme, nye indtryk, og andre kulturer – Det var helt klart kun vores behov. Et behov der af erfaring medfører overskud på vores energikonto resten af den mørke danske vinter.
Tilgengæld var 15 dage sammen med mor og far – samtidigt, hele døgnet, i høj grad vores lille menneskes behov. Hun er generelt en glad pige. Men er der noget der kan få smil og grin permanentet på hendes søde ansigt, så er det når vi er sammen alle 3.

Planlægningen

Vi gik derfor igang med planlægningen af en barselsrejse tilbage i sommeren 2019. Vi plejer at rejse med rygsæk, gerne oversøiske destinationer, og vi flytter altid rundt undervejs. Alligevel havde bla ovenstående udsagn sat en tvivl i os. Som førstegangs forældre har vi ikke prøvet at rejse med sådan en lille størrelse, og vi var inderst inde lidt nervøse for om ‘tvivlerne’ skulle få ret. Så vi gik igang med at undersøge destinationer med korte flyvetider, charter-hoteller med all inclusive, og kun 1 hotel for hele ferien.
Det var bare ikke os.

Thailand

Vores tanker blev ved med at kredse om Thailand hvor vi begge har været flere gange. Jeg havde læst flere rejseblogs der anbefalede Thailand som barselsdestination, og vi er selv vendt tilbage flere gange pga de skønne strande, imødekommende befolkning, lækre mad, og deres afslappede tilgang, ‘Sabai Sabai‘. Vi blev derfor enige om at det måtte kunne lade sig gøre at finde et kompromis der kunne tilfredstille og tilgodese os alle 3. Det blev lidt dyrere end vi er vant til, men hellere det, end en halvhjertet ferie.
Det blev til;
1. Direkte flyvning, for at mindske rejsetiden.
2. 3 destinationer. Hoteller booket mhp mest muligt ‘frihed’ for alle.
3. Alt planlagt og booket hjemmefra, inkl. transport fra sted til sted.

En fantastisk tur for alle

Det blev 15 fantastiske dage for os alle 3. Vi var godt klar over at det blev en helt anden rejse end vi var vandt til, og vi var indforståede med at det blev på vores lille menneskes præmisser, og det var faktisk også rigtig rart. Jeg er vant til at dykke, og vi har været glade for at blande afslapning og udflugter på vores ferier. Men det manglede ikke. Det var rigeligt at hygge og bade og lege og bare være sammen. Oplevelserne bestod i at se hvordan vores lille menneske udviklede sig med lynets hast, hvordan hun stortrivedes med alt den opmærksomhed hun fik fra de søde Thai’er, og hvordan hun ikke var til at drive op af vandet når hun først var kommet i.
Vi tog afsted med en baby der kun lige var begyndt at møve sig frem. Vi kom hjem med et lille menneske der selv sætter sig op, kan vinke bevidst, kravler og rejser sig op af ting.

Går du og drømmer om en barselsrejse kan jeg ud fra mit synspunkt kun anbefale det. Jeg ville ikke have været foruden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen