Mit barn ændrede min brug af og Sociale medier – og dog ?

  • Ambivalensen ift. Brug af sociale medier – Man har et standpunkt til man tager et nyt.

Jeg elsker Instagram og Snapchat. Jeg er flittig bruger af dem og har været det i mange år. Facebook havde sin charme i mine teenageår, men er fadet lidt ud og bliver primært brugt på hjælp til at huske mig på folks fødselsdage.

Behov for at beskytte os

Inden jeg blev gravid havde jeg ikke gjort mig de store tanker om mit forbrug eller det faktum at min instagram profil var åben for alle.
Jeg hashtaggede løs og det var altid spændende hvor mange likes der nu tikkede ind. Men graviditeten ændrede alt både for mig og min kæreste. Jeg fik et pludseligt behov for at beskytte mig selv og mit kommende barn for uvedkommende. Fra at dele alt og intet, ændrede mit feed sig pludselig fra intetsigende madbilleder til at handle mere om familie, oplevelser og gode stunder. Jeg gennemgik min følgerliste én for én og slettede alle jeg ikke kendte, og lukkede så min profil til privat.

Ingen 2blivertil3

Vi blev meget hurtigt enige om at vi ikke havde behov for at lave et stort ‘når 2 bliver til 3’ opslag. De der var vigtige for os havde allerede fået det af vide. Ikke at jeg ikke forstår dem der gør det, for på samme tid havde jeg lyst til at råbe det til hele verden. For os blev det dog alligevel noget vi ønskede at holde tæt på os, og sådan forblev det stort set hele graviditeten.
Jeg mærkede dog i takt med den voksende mave, og for mig også spænding at jeg hen imod 3. trimester alligevel fik lyst til at ‘råbe lidt til verden’ om vores kommende lille familieforøgelse. Vi blev derfor enige om herhjemme ikke at annoncere noget, men at jeg godt kunne lægge lidt billeder af mig og min tykke mave på min private instagramprofil.

Jeg havde- og har dog fortsat ikke et behov eller lyst til at dele på min eller andres facebook. For mit vedkommende er der efter mange (teenageår) alt for mange perifære bekendtskaber på facebook til at jeg har overskud til at skulle ryde op i dem. Den beslutning havde særligt vores forældre svært ved at forstå. For de flestes vedkommende var det det første barnebarn, og de havde virkelig lyst til at råbe det til hele verden. De ville gerne råbe det ud til en gammel kollega, folkeskolekammerat, eller en venindes veninde man har mødt én gang, og vi måtte virkelig slå fast med 7″ søm at det ville vi ikke have, for var der nogle der skulle råbe det til hele verden så var det da os selv (LÆS, vi ville ikke – Dobbeltmoralsk, måske).

Jeg kan dog godt sætte mig lidt i deres sted. Vores mødre er af den generation der i alle vores sene teenageår stædigt holdt ved at de sociale medier var en døgnflue og noget pjat at man skulle dele sit liv på den måde, hvad kom det andre ved. De måtte dog til sidst indse at de var kommet for at blive, og de kunne enten blive efterladt på perronen, eller hoppe med på toget. De er derfor nu på det stadie i navigationen på de sociale medier, vi andre var for 10 år siden hvor man efter min mening deler alt for meget ligegyldigt, tager test og poster corny inspirational quotes..Det var vidst lidt et sidespor..

Man har et standpunkt til man tager et nyt

Nu er vores lille menneske snart 5 mdr gammel, og med tiden oplever jeg igen en lidt stigende lyst til at dele billeder og milepæle af hende til lidt mere end inderkredsen på snapchat. Jeg har postet 5 billeder af hende på afstand på min private instagram, og hun kommer nok ugentligt én tur på min story, simpelthen fordi jeg ikke helt kan lade være alligevel. Hun er min/vores største bedrift, og jeg revner af stolthed og kærlighed til det lille menneske over 100x om dagen. I takt med at jeg poster hende oftere og oftere bliver jeg ramt af den her ambivalens. Jeg ønsker at skærme hende og beskytte hende alt hvad jeg kan, men hun er også en kæmpe del af hele min hverdag og alle mine glade stunder jeg tidligere har delt ud af. Min private instagram fungerer er en stor samling af nogle af mine bedste stunder over de sidste par år, så er hun ikke en naturlig del af dem nu? Skal jeg give afkald på de værdier og ønsker om at skærme hende til hun selv kan sige til eller fra, eller kan jeg finde en gylden middelvej? For er de sociale medier ikke kommet for at blive.
Jeg er derfor heller ikke afklaret omkring hvor meget hun kommer til at blive fremstillet på bloggen og tilhørende instagram endnu. Det må tiden vise.

  • Cecilia
    #Glitter&Leverpostej#Momsterdk#barselslivet#førstegangsmor#morlivet#ambivalens#tanker#Hverdagsglimt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen